Over ons

Dit zijn wij

Bij Hipperfashion & Sports zijn we bijzonder trots op onze lange bedrijfsgeschiedenis. Want wij zijn al 123 jaar uw competente partner op het gebied van mode in Opper-Oostenrijk. Zin in een beetje tijdreizen? Laten we terugblikken op hoe het allemaal begon...

Een succesverhaal neemt zijn loop


In 1898 verwierf Alkovner-meester-kleermaker Johann Stöcker de eerste winkel van het bedrijf. Deze bevindt zich aan de Keplerstraße 2, midden in het centrum van Eferding. Hiermee legt hij de basis voor hipperfashion, een modehuis dat al decennia succesvol is. Zelfs toen vormde de passie voor mode de filosofie van de kleine kleermakerij.

Innovatieve gedachten ontmoeten traditie
In 1920 trad Peter Stöcker in de voetsporen van zijn vader als derde van 6 broers en zussen. Met de prefabricage van kleding probeert de opgeleide meesterkleermaker naast het kleermaken ook nieuwe zakelijke gebieden te vinden. Zijn idee om afgewerkte textielproducten te verkopen was destijds een noviteit. Deze geest van innovatie en openheid voor verandering is tot op de dag van vandaag in het familiebedrijf gebleven.

Er komen moeilijke tijden aan
Succesvolle tijden worden al snel gevolgd door zeer moeilijke tijden: de vroege dood van Peter Stöcker en het oorlogsgeweld verhinderen verdere ontwikkeling. Ten slotte werd in 1939 het bedrijf stilgelegd als weduwebedrijf.

Met teamgeest het economische wonder in
Teruggekeerd uit de oorlog begon meesterkleermaker Josef Stöcker (zoon van Peter Stöcker) in 1946 met de wederopbouw van het modebedrijf. Maar de ruimtelijke mogelijkheden waren (ten opzichte van nu) zeer beperkt: het bedrijfspand bestond toen alleen uit een kleine maatwerk werkplaats en een verkoopruimte van 20 m2. Maar samen met zijn vrouw Paula en toegewijde medewerkers wordt de ontwikkeling van het familiebedrijf dynamisch voortgestuwd: gedurende deze tijd worden meer dan 100 leerlingen opgeleid, het bedrijf 9 keer verbouwd of uitgebreid en 50 medewerkers in dienst genomen. Stöcker werd nu opgericht als een modeleverancier.

Nieuwe impulsen door generatiewisseling
1992 zag de volgende generatie verandering in het familiebedrijf: Peter Stöcker nam een ​​stabiel bedrijf over van zijn ouders. Samen met zijn vrouw Marianne probeert hij trends te zetten. Onder zijn leiding vonden veel veranderingen plaats. Onder andere de locatie in de Keplerstraße wordt nog twee keer uitgebreid, tot..

Een nieuw tijdperk begint
… in 2013 wordt eindelijk de nieuwe locatie in Linzer Straße, aan de rand van Eferding, geopend. Sindsdien biedt Stöcker met een INTERSPORT-speciaalzaak ook een volledig assortiment sportproducten aan.