Een motorjas, een passende bescherming voor je lichaam

Het spreekt voor zich dat het voor een motorrijder altijd van belang is om zich zo optimaal mogelijk te beschermen wanneer hij of zij zich in het verkeer gaat begeven. Er zijn tal van verschillende zaken die je aan kan kopen om dat te realiseren. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan een motorjas. Een dergelijke jas is niet alleen bedoeld om lekker stoer op je motor te zitten, bovendien zal je kunnen vaststellen dat ze ook een zeer belangrijke mate aan bescherming kan bieden. Wil jij graag meer te weten komen over de verschillende soorten motorjassen die op de markt zijn terug te vinden? Dan is het zeker een aanrader om verder te blijven lezen!

Wat maakt de keuze op vlak van je motorjas zo belangrijk?

Er zijn toch best een aantal verschillende zaken die we kunnen aanhalen die duidelijk maken dat de keuze op vlak van de motorjas die je gaat gebruiken van ontzettend groot belang is. In eerste instantie is er natuurlijk het comfort dat je ervaart tijdens het rijden met de motor. Voor ontzettend veel mensen die houden van motorrijden geldt dat ze er met de nodige regelmaat voor kiezen om wat langere trips te maken. Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Wat dit betreft moet er echter wel rekening mee worden gehouden dat je over een comfortabele jas moet beschikken. Is dat niet het geval? Dan kan dat de trip zomaar een flink stuk vervelender maken en dat is niet de bedoeling. 

Het spreekt voor zich dat het draagcomfort niet het enige aspect is waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een motorjas. Wat namelijk bovendien ook te denken van de bescherming die ze je moet bieden tijdens het rijden. Voor alle motorjassen geldt dat ze beschikken over zogenaamde protectoren. Voor deze protectoren geldt dat ze verantwoordelijk zijn voor het beschermen van verschillende vatbare delen van het lichaam. Het is van cruciaal belang dat deze protectoren in je jas op de juiste plaats zitten. Anders zullen ze je in de praktijk helaas niet die bescherming kunnen bieden waar jij bij een valpartij nochtans behoefte aan hebt. 

Hou rekening met het seizoen waarin je de jas gaat dragen

In zeer veel gevallen kunnen we vaststellen dat mensen die ervan houden om te gaan rijden met de motor niet de beschikking hebben over één enkele motorjas, maar wel over meerdere exemplaren. Dat is het gevolg van het feit dat het materiaal waaruit de jas wordt vervaardigd kan worden afgestemd op het seizoen in kwestie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een jas welke beschikt over een waterdicht membraan of een zogenaamde thermovoering. Daarnaast kan je uiteraard ook kiezen voor het aanschaffen van een jas voor op je motor beschikkend over een enkel-laags waterdicht membraan wanneer je gewoon opgewassen wil zijn tegen een onverwachte bui. In ieder geval, goed de verschillende mogelijkheden vergelijken is zeker geen overbodige luxe.

Onderschat het belang van je motorjas niet! 

De motorkleding die je draagt tijdens het motorrijden is omwille van verschillende redenen van groot belang. Uiteraard is ze van invloed op je uitstraling tijdens het rijden met de motor, maar daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat ze verantwoordelijk is voor een significant deel van je veiligheid. Dit geldt dus eveneens voor de motorjas die je gaat kopen.