Tip: het No Man’s Land kleding merk

Een bijzonder kledingmerk, dat is wat No Man’s Land zeker is. Het biedt kleding dat beschouwd kan worden als een perfecte combinatie van comfortabel Dutch design en Italiaanse elegantie. Ooit werd het merk vooral bekend vanwege het aanbieden van een coltrui van merinowol. En hoewel dit nog steeds een van de best verkochte items is, heeft dit merk tegenwoordig nog veel meer te bieden.

Van No Man’s Land kun je gewoon altijd kwaliteit verwachten

Van No Man’s Land kun je altijd kwaliteit verwachten. Deze kwaliteit komt deels tot stand in Nederland. Het hoofdkantoor bijvoorbeeld, is gevestigd in Marken. Aan de andere kant bevindt de designstudio zich in Italië. Bij het produceren van kleding houdt No Man’s Land werkelijk overal rekening mee. Zo wordt bijvoorbeeld gewerkt met kleine, lokale Italiaanse producenten. Ook wordt altijd gewerkt volgens de geldende Europese richtlijnen op het gebied van arbeid, milieu en ook consumentenbescherming. 

Unieke samenwerking tussen Nederland en Italië

Zoals gesteld is een keuze voor No Man’s Land vooral een keuze voor de beste kwaliteit. Er wordt altijd gebruikgemaakt van pure materialen in de vorm van pure garens bijvoorbeeld. Bij het merk kun je rekenen op zeer verfijnde en vooral tijdloze basics. Ondertussen heeft dit merk een rijke historie. Het bedrijf is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de Nederlandse Anet Ooijman en de Italiaan Salvatore Cascone. 

In 1993 ontstond het merk No Man’s Land

Het bijzondere duo is al samen sinds 1983 en werkte eerst onder de naam Cascone & Co. Het groeide uit tot een agentschap voor diverse Italiaanse merken. In 1993 echter, besloten de Nederlandse en Italiaan om een eigen kledinglijn te ontwikkelen, inderdaad No Man’s Land. Beide eigenaars pendelen voortdurend tussen Nederland en Italië. En elk jaar opnieuw en elk seizoen weten ze weer een prachtige collectie te presenteren. 

No Man’s Land maakt gebruik van bijzondere materialen

Bij het produceren van de bijzondere collecties maakt No Man’s Land altijd gebruik van bijzondere materialen. Een mooi voorbeeld is wel mohair. Mohair is een zeer duurzame wolsoort. Kenmerk is dat het zeer lang meegaat en dat mohair zeer kleurvast is. Ook krijg je bij mohair niet of nauwelijks te maken met pillen. Verder is bijzonder dat mohair een soort van zelfreinigend is. Dat wil zeggen dat het na het uitschudden zo goed als schoon is. 

Symfony Mode | Exclusieve dameskleding van topmerken

De voordelen van mohair en alpacawol

No Man’s Land werkt ook al veel met alpacawol. Deze wol is als geen ander in staat om warmte te reguleren. Verder is de wol waterafstotend en hoeft kleding van deze wol amper gewassen te worden. Ook kreukels verdwijnen als vanzelf tijdens het dragen! In de collectie van No Man’s Land vind je ook al veel linnen producten. Linnen bestaat uit vlasvezels, die op den duur afgebroken worden door de natuur. Kies jij voor linnen kleding? Dan moet je wel nadrukkelijk rekening houden met een aantal zaken. Zo kreukt linnen kleding standaard snel en doe je het bij voorkeur nooit in de droger. Wil je linnen producten strijken, zorg er dan wel voor dat de kleding nog wat vochtig is. Gebruik anders water of stoom.