Een warme winteroutfit van hoge kwaliteit

Het is winter: koud, nat en guur. Je wilt er in deze tijd niet alleen warm, maar natuurlijk ook een beetje netjes bij lopen. Er zijn bedrijven die zich richten op het maken van kleding van hoge kwaliteit voor in de koudere seizoenen zonder dat dit ten koste gaat van de looks: de Mason Garments sneakers, de Stone Island winterjas en nog veel meer. Maar hoe wordt kleding eigenlijk warm? En hoe wordt kleding waterdicht gemaakt? Je leest in de komende paar alinea’s.

Wat maakt kleding waterdicht en warm?

Eigenlijk is het belangrijkste om kleding waterdicht en warm te maken de materiaalkeus. Kleding met dons of een kledingstuk van synthetische stof kan zo gevormd zijn dat het water niet doorlaat of zelfs afstoot. Het afstoten kan vooral gedaan worden door een speciale coating. De kunst is om de kleding niet alleen waterdicht en warm te maken, maar ook ademend te houden. Een goede winterjas is niet alleen waterdicht, maar voorkomt ook dat je als het ware “opblaast” en dat alle (te) warme lucht in jouw jas blijft hangen, dat is namelijk verre van comfortabel.

Waar let je op bij de aanschaf van winterkleding?

Als je nieuwe winterkleding aan gaat schaffen zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Je wilt zoals genoemd dat je jas waterdicht of zelfs waterafstotend is, dat hij voldoende warmte geeft en dat de jas voldoende ventileert. Daarbij is het natuurlijk slim om een jas te kiezen die lekker zit, altijd even goed passen dus. Een winterjas is vaak duur, let er dus op dat de jas van goed materiaal is gemaakt, zo kan je lang met je winterjas doen. Anders is het zonde van je geld! En natuurlijk: let goed op een jas die bij jou en jouw stijl past! Je wil natuurlijk dat je lichaam een comfortabele jas heeft, maar je moet ook het idee hebben dat het een mooie en goede jas is, onderschat dat dus niet.